Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Τ.Σ.Α.Υ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 2676/99 οι εισφορές των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών Κλάδων Σύνταξης και Περίθαλψης καταβάλλονται:
Εισφορές Α΄ εξαμήνου έως 30/6 τρέχοντος έτους.
Εισφορές Β΄ εξαμήνου έως 31/12 τρέχοντος έτους.
Μετά τη λήξη των ανωτέρω προθεσμιών οι εισφορές επιβαρύνονται με αναπροσαρμογές και πρόσθετα τέλη σύμφωνα με το αρθ.9 του Ν. 3232/2004, ενώ οι εισφορές Κλάδου Πρόνοιας είναι δυνατόν να καταβάλλονται μέχρι τέλους του έτους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν.3863/2010, από 1/1/2011 η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών θα πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ή ΕΛΤΑ.

Επομένως η καταβολή των εισφορών από 1.1.2011,σύμφωνα με τα ανωτέρω, πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω των Τραπεζών ,με τις οποίες το Ταμείο έχει συνεργασία ή μέσω των ΕΛΤΑ.
Συγκεκριμένα η καταβολή των εισφορών μπορεί να πραγματοποιηθεί :

1.Στα υποκαταστήματα της EFG EUROBANK, η οποία είναι η διαχειρίστρια Τράπεζα του Ταμείου :
i. Μέσω των Ταμείων της Τράπεζας με μετρητά ή χρέωση λογαριασμού (εφόσον τηρείτε λογαριασμό στην τράπεζα αυτή)
ii. Μέσω των εναλλακτικών δικτύων, που διαθέτει η Τράπεζα (web phone) με χρέωση λογαριασμού σας,(εφόσον διαθέτετε λογαριασμό στην τράπεζα αυτή).
iii. Απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή είναι ο αριθμός, Μητρώου ,τον οποίο θα αναφέρετε στον Ταμία της Τράπεζας και θα επιβεβαιώνετε το όνομά σας καθώς και το προς εξόφληση χρονικό διάστημα.

2. Σε όλα τα καταστήματα των παρακάτω τραπεζών:
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Τ.ΒΑΝΚ (πρώην ΑΣΠΙΣ), ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ και ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Για την εξόφληση των εισφορών σας στις παραπάνω τράπεζες είναι απαραίτητη η συμπλήρωση, με ευθύνη σας , του ειδικού εντύπου, το οποίο διανέμεται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες του Ταμείου
ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ .

Πληροφορίες εισφορών ΕΔΩ


Προσοχή: Στις τράπεζες της παρ. 2 δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των εισφορών μέσω phone banking ή e-banking.

3. Στα ΕΛΤΑ : ΜΕ ταχυδρομική επιταγή.

4. Μέ την ειδική κάρτα AMERICAN EXPRESS αποστέλλοντας στην αρμόδια υπηρεσία της και στο FAX με αριθμό 210-3263437, τον αριθμό της κάρτας σας και το ειδικό έντυπο της εντολής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΑΥ, που αναφέρεται ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου