Σάββατο 17 Απριλίου 2010

IKA:ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΘΗΝΑ:15/04/2010
Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/756
ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με τις νέες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Όπως γνωρίζετε με το υπ’ αριθμ. Γ55/744/15-3-10 Γενικό Έγγραφο δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του νέου εντύπου συνταγής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη δυνατότητα μηχανογραφικής του επεξεργασίας.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η μηχανογραφική επεξεργασία από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών θα πρέπει κατά την υποβολή των λογαριασμών φαρμακείων σας, οι συνταγές να είναι διαχωρισμένες εντός του φακέλου σε δύο πακέτα. Το πρώτο θα περιλαμβάνει τις νέου τύπου συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ιατρείων και κλινικών ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει τις παλαιού τύπου συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ιατρείων, κλινικών και τις συνταγές από ατομικά συνταγολόγια ΤΑΞΥ. Επισημαίνεται ότι όλες οι συνταγές (νέου ή παλαιού τύπου, κλινικών, ΤΑΞΥ) θα αριθμούνται κανονικά, θα καταχωρούνται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά ημέρα εκτέλεσης και θα τοποθετούνται σε μία ειδική σακούλα κατά την κατάθεση του λογαριασμού φαρμακείου.
Στις περιπτώσεις χορήγησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ή σκευάσματος ειδικής διατροφής, το οποίο δε φέρει αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας, θα πρέπει να επισυνάπτετε στη συνταγή το πλαίσιο που φέρει το γραμμωτό κώδικα με συνδετήρα και όχι με σελοτέιπ ή συρραπτικό.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από την πιλοτική λειτουργία προέκυψε ότι οι αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και υλικών δεν αποκολλώνται κατά τη σάρωση. Συνεπώς δε θα πρέπει να γίνεται χρήση σελοτέιπ πάνω στις αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου