Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΑΕΕ:ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τις 18/10/2010 αρχίζει για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ η πανελλαδική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων. Το έργο αυτό, το οποίο θα υλοποιήσουμε μαζί, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συστήματος παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης, κυρίως όμως θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των φαρμακευτικών δαπανών, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλά επίπεδα τις παροχές αυτές για τον ασθενή. Ως εκ τούτου, θα αποτελέσουν συμβατική υποχρέωσή σας οι ακόλουθες ενέργειες:
• Να προμηθευτείτε τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος συνίσταται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και μία ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο.
• Να εγγραφείτε στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως χρήστες. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα απαραίτητα βήματα για την εγγραφή σας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.e-syntagografisi.gr , από 20/9/2010. Το σύστημα θα δέχεται εγγραφές από την 1/10/2010, μέχρι την έναρξη της εφαρμογής 18/10/2010.
• Να ελέγχετε το βιβλιάριο υγείας εάν είναι θεωρημένο. Οι νομοί Λέσβου, Βοιωτίας και Κορινθίας έχουν επιλεγεί για τη δοκιμή του συστήματος, πριν την πανελλαδική εφαρμογή. Στις 6/10/2010 στη Λέσβο, στις 9/10/2010 στη Βοιωτία και στις 10/10/2010 στην Κορινθία, θα πραγματοποιηθούν τοπικές ημερίδες, προκειμένου να ενημερωθείτε από τους αρμόδιους του Φορέα.
Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται ουσιαστικά από εσάς, όμως θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να απαντάμε στα ερωτήματα που έχετε και να επιλύουμε τα προβλήματά σας κατά την χρήση της εφαρμογής.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ
Γεράσιμος Βουδούρης